Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

En natt for 3 år siden skrev jeg et brev til Statsministeren Erna Solberg, men fikk aldri svar….

I mellomtiden tapte jeg mot IF i lagmannsretten og drømmen om operasjon ble til insamlingsaksjon.

Når jeg ser hva min sønn sa for 3år siden får jeg tårer i øynene. Han vil bare ha en frisk mamma! Det vil han enda og han klager aldri over at vi ikke skal på ferie fordi han vet at vi sparer til operasjon💜

Siden jeg skrev brevet har jeg laget min egen arbeidsplass på 20% hos Agder parkour som jeg selv startet. Fleksibel arbeidstid, men skulle så gjerne ønske jeg orket å jobbe mer-bidra mer! Jeg er enda uføre og drømmen er å jobbe normal 🙏

Deler brevet med dere og del det gjerne videre 💜

Hei Erna.

Klokken er nå 02.00 på natten og jeg ligger å ser på at min sønn på 10år sover vedsidena meg. Selv får jeg ikke sove fordi jeg har store smerter i nakken.

For 10år siden ble jeg påkjørt av en brannbil. Jeg fikk akutt nakke smerter og legene/Fysio sa det ville gå over. Det gjorde det ikke og det snudde hele livet mitt på hode.
Min sønn var bare 11 mnd da det skjedde og siden da har han måtte leve med en syk mor. Han har måtte vende seg til liv med smerter og alt det innebærer. Det er ikke mye til liv!

 De første årene var verst- det var vannskelig å akseptere skaden og smertene, vannskelig å forstå hvordan man skulle overleve. Jeg tegnet forsikring «ved død» etter ulykken fordi jeg hadde så mye smerter at jeg trodde det faktisk var mulig å dø av dem! 

Jeg var 20år, uerfaren og alene. Kjente ingen som kunne hjelpe meg og legene gav meg bare piller og mer piller. Hver dag var en kamp, men jeg tok den fordi min sønn fortjente en mor.

Nå er jeg blitt 30år, jeg ble uføre da jeg var 27år- det var et nederlag.
Jeg ville så gjerne bli frisk og jobbe. Jeg har jobbet siden jeg var 14år og alltid elsket det! Etter skaden fullførte jeg min lærlingtid, tok studiekompetanse og startet også på Universitetet i Agder. Etter 3 uker på UIA gikk jeg i kjelleren- smertene tok helt over! Jeg brukte lenger tid enn normalt på både læretid og studiekompetanse, men jeg gjorde det- fordi jeg ville noe mer med livet!

 Da jeg var 27år hadde jeg i tilegg til dette prøvd ut flere jobber via NAV og ingenting funket. Eneste alternativ var å gi opp. Så jeg gav opp og det er det tøffeste valget jeg har tatt.

Etter et par år med skaden sa legene at det var ikke noe de kunne gjøre for at jeg ble frisk- aldri! Jeg trodde dem. Det er det siste året at jeg har fått øyne opp takket være andre nakkeskade (via Facebook) og ser at det er muligheter for skadde som meg- problemet er bare at vi ikke får hjelp i Norge.

Så jeg lurer veldig, hvordan kan det ha seg at jeg ligger her med ødelagt nakke og får ikke operasjon i et velstående land som Norge?

Hvordan kan det ha seg at nakkeskade ikke er akseptert i Norge? Hvorfor er ikke mitt liv verd å gi en sjangse?

Jeg blir lønnet av staten! Hadde jeg fått en operasjon så kanskje jeg kunne kommet tilbake i jobb! Men dere nekter meg og andre med nakke problemer operasjon og dermed blir vi avhengig av NAV. Målet skal jo være å få folk tilbake i jobb- så hvorfor ikke starte med dem som faktisk ønsker det?

Min sønn spurte meg før jul hva mitt største ønske var. Jeg svarte «å bli frisk». Han smilte og sa at det var hans ønske også. Han er en fantastisk gutt og jeg gjør ALT for at han skal få et normalt liv, men jeg lykkes ikke. Hverdagen er helt grusom og etter 10år så er det ikke lenger lett å smile og si «det går bra».
Jeg har smerter 24/7 og jeg har nå prøvd alt «boka» sier jeg kan gjøre selv for å bli bedre. Det hjelper ikke.

Så jeg ber deg pent. Hjelp oss med nakke skade, hjelp oss å bli bedre, hjelp oss å komme tilbake til et normalt hverdagsliv og en jobb som så mange av oss ønsker.
Hjelp meg så jeg kan bli den beste utgaven av meg selv.
Mvh
Mia-Marlena Nordstokke

Reklamer