Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Noen hater skolen. Faktisk likte jeg ikke skole selv når jeg var yngre og var heller aldri skoleflink. Jeg var en «håndfull» i ungdomstiden og hadde aldri spådd dette livet.

Et løvetannbarn ble jeg kalt for noen år siden av en tidligere lærere. Vi møttes på Universitetet. Han tenkte kanskje at jeg var den siste han skulle se på Universitetet i Agder (UIA). Det tenkte jeg også.

Det var i min læretid som kontordame at jeg begynte å ta studiekompetanse på kveldstid. Tror det begynte med at alle andre hadde det så jeg tok det selv. Høsten 2008 var jeg klar for å begynne å studere på UIA og hadde meldt meg på utviklingsstudier. NAV syntes det var en dårlig ide fordi jeg var nakkeskadet og mente jeg aldri ville klare det. Jeg meldte meg derfor ut av NAV og satte kursen mot skolen😂😎🙌

Det gikk 6uker før jeg var «konkurs». Skolen hadde slått meg. Nav hadde rett og det var bare å melde seg inn igjen 🤮 Men, jeg hadde møtt Andreas Aasen, en fantastisk historie lærer som snudde min verden opp/ned! Ingen lærer kan noen gang måle seg med Andreas Aasen! Alt ble gøy! Jeg forstod alt! Hele verdensbilde forandret seg og plutselig jeg så verden fra andre øyne😍

Nå er det gått 10år og jeg er enda på UIA. Jeg har på den tiden tatt enkeltemner som anatomi, ernæring, norsk ol, Så ble det et års studium i historie og går nå på bachelor i religion. Mulig jeg ikke er ferdig før jeg er 100-år da jeg kun tar et fag i semesteret, men jeg ELSKER skolen!! ❤️❤️❤️

Universitetet er noe helt annet enn både ungdom og videregående skole! På universitetet jobber man med det man selv liker, man kan faktisk velge! Nå har jeg endelig funnet hva jeg liker og det er en lykke og et privilegium å kunne få muligheten til å være evig student!

Skole etter operasjonen var ikke så lett som jeg håpte. Fredagen er verst. Da har vi vanlig klasserom og stolene er like høye nesten som skrivepulten. Siden jeg ikke «kan» kikke ned ender det med at jeg må sitte bak i klasserommet på gulvet. Da kan jeg ha dataen mellom bena slik at jeg får den «opp i høyden». Det ser bare super teit ut!!🤪😳😎 Det var flaut de første gangene. Ingen har enda spurt hvorfor jeg sitter der, men ingen er overrasket lenger over handa som rekkes høyt i været bakerst i salen… fra gulvet! 😂

Som evig student og mye livserfaring har jeg alltid mye å si. Alltid mye å spør om. Det er godt å få vridd hode sitt litt og denne høsten har jeg endelig funnet min plass! 🙏🙏

Nå er det bare å klare å finne riktige hjelpemidler til skolen👍 Nav har gitt meg den skrivepult som jeg har hjemme -den er helt super! Dessverre er den litt for stor til å dra med seg på skolen😂 Det er ikke lett å være avstivet og student. Lese bøker er tungt da det ikke er lett å holde oppe bøkene i lese høyde (spesielt siden skuldrene enda er under opptrening). Typisk at pensum boken er SUPER TUNG! Den blir nok ikke lest 😌

På nettsiden https://www.ergostativ.no har de mye bra. Jeg prøver nå å tipse inn noen ting som vil gjøre min hverdag bedre! Dersom de klarer å lage det skal jeg selvsagt tipse dere 👍

Dette er skrivepulten fra Nav hjelpemidler. Den kan jeg skru opp i den høyden som passer meg samt at det er en magnet som jeg kan flytte rundt slik at bøker blir stående. Jeg valgte den som ikke er elektrisk slik at jeg slapp ledninger og det tar bare 30sek å vri på en greie for å skru den opp! Denne er et MÅ HA dersom du er nakkeskadet! Lese avisen, bøker, være på data-alt! 😎

Handicapet nakke er det ikke enda mye erfaring med i Norge. UIA har aldri hatt denne problemstillingen og ser at jeg må kontakte lærere før semesterstart for å be de ta hensyn til meg i forhold til valg av klasserom fremover. Det krever egeninnsats og tørre å både si/vise at man ikke er som alle andre.

Men hvem er vel som alle andre? ❤️

Reklamer