Min parkour historie

Dette er historien til Agder parkour sett fra min side. Jeg håper du tar deg tid til å lese hele historien og liker du den så del den gjerne og fortell om oss til dine venner.

Våren 2014 fant jeg lykken. Den indre lykke som så mange strever etter å finne. Parkour verden var min lykke. Parkour er vakkert, det forandret meg, eller kanskje det bare fikk meg til å finne tilbake til den jeg egentlig var. Jeg vil gjerne fortelle dere min historie om den fantastiske reisen vi har hatt sammen i Agder parkour ❤

Lykken er å leve i nuet, nyte gleden av å ha sine kjære rundt seg, se gleder i det små og ikke minst få oppleve latter og lek med sitt barn. Jeg var heldig, min sønn snakket så mye om dette «parkour greiene» at jeg til slutt endte opp med å «jakte» på parkour utøvere for at min sønn skulle få lære av dem. Ikke viste jeg at de skulle endre mitt liv.

Min sønn «mini»- min lykke ❤

Februar 2014 booket jeg turnhallen i Kr.sand for første parkour trening. Jeg delte informasjonen i en facebook gruppe og mange viste interesse. En dag spurte en av gutta om vi skulle møtes for å trene sammen, jeg sa ja og avtale møtested. Jeg tok med meg min sønn og to kamerater (de var da 10år) og husker jeg følte meg mega teit da jeg skulle fortelle at jeg selv ikke trente parkour. Det som jeg trodde skulle bli et kort og kleint møte, ble en veldig koselig dag og de ville gjerne trene/henge med oss igjen. Jeg ble forelsket i dem- i dems godhet og energi!

10495314_683510468411957_7901246255286463881_o

Familien på to (meg og min sønn) ble utvidet og plutselig var vi en del av noe større-en parkour familie. Vi trente, hang, spiste, bodde sammen og dro på eventer (turer) sammen. Sommeren 2014 var magisk nettopp fordi vi var sammen ❤

Første turen gikk til parkour jam i Fredrikstad Våren 2014. Jeg husker vi var sent ute og jeg hadde stresset masse! Da jeg møtte gutta i Arendal var de også forsinket og de hadde ikke handlet mat til turen- krise tenkte jeg! Men gutta syntes ikke det var krise, de hadde god tid og de syntes nok jeg trengte å lære meg å ta livet med ro så de tok med seg mini inn på butikken og koste seg mens jeg måtte vente i bilen.  «Over planning kills the magic» lærte jeg fort og levde etter den regelen resten av sommeren (mener ihvetfall jeg, mulig gutta ikke er helt enig 😛 ) Biler fra denne turen er magisk «borte» 😀

Sommeren 2014 var vi på Hove hvor vi skulle delta på Hove festivalen og holde parkour parken i aktivitet. En fantastisk uke med gode venner, trening og mat. Vi sov i telt og var i parkour parken hele dagen. MAGISK!

10492541_657329151026304_406040365699348060_n


Som mange av dere nå vet har jeg ødelagt nakken min i en trafikk ulykke, men det var aldri en hindring for å ha det gøy. Vi hadde alltid «challenge», dvs en viste et triks/hopp også skulle vi gjøre det samme. Mens de andre tok sinnsyke hopp, triks osv så stilte jeg meg i køen å gjorde en «Mia vri», som min sønn begynte å kalle «handicap stil» 😀  Ingen kritiserte meg fordi jeg ikke kunne trene slik som dem, tvert imot! Fordi mestringsfølelse finnes også i det små ❤ Vi fikk også vår første sponsor på Hove festivalen. Det var Baard Johannessen fra Music Angel. Gutta imponerte selvsagt sjefen med sine triks (Y)

10386252_661079413984611_4288683735998814677_n

 

Eventyret fortsatte og sommeren 2014 dro vi til Danmark. I hele to uker kosete vi oss sammen på tur, vi besøkte mange parkour parker, ble kjent med mange flotte mennesker, blant annet Team JiYo. Er magisk tur! Her lærte min sønn seg sideflip på en dag. Vi var i JiYo parken i København og mens jeg øvde meg på å balansere på en mur så trente min sønn hele dagen på det samme trikset. Det var et stort øyeblikk og en mestringsfølelse når hans flip satt perfekt💜

Parkour folk er ikke som andre 🙂  I den ene parkour parken i Danmark møtte vi noen parkour gutter og vi ble invitert til å sove hos han ene. Vi kjørte langt (i gokk) for å komme til huset hans hvor han bodde med sin familie. Alle var super koselige og vi sov på dems tango gulv ute i hagen- det var en opplevelse!! Selvsagt hadde de stor trampoline i hagen så mini koste seg neste morgen mens vi satt å spise frokost 🙂

Så tok vi kontakt med BGI som vi hadde hørt om og vi fikk lov til å komme å trene der en dag (det var grunnen til at vi begynte å arrangere tur hvert år til BGI). Han sa også at vi kunne sove i et slags «soverom» utendørs og vi var veldig takknemlig for det 😀 Må innrømme at jeg var litt flau når vi våknet neste morgen og sjefen lurte på hvorfor vi hadde sovet i sykkelbua?? Haha vi sov ihvetfall super godt med tak over hode og på toppen av alt var det jo kontakt i sykkelbua 😀

Jeg kunne fortalt mye om turen våres til Danmark- det var en magisk opplevelse etter den andre ❤

img_2135

Gutta boys på shopping- parkour style 😀

img_2136

 

Vårt første møte med Team JiYo på kontoret dems i København:)

10269226_680652072027345_4493786721045270967_o

Parkour handlet for meg om å finne tilbake til mitt indre barn. Ikke stresset med å måtte gjøre noe hele tiden, men å nyte de små øyeblikk. Min sønn og parkour gutta lærte meg det ❤ Båndet med parkour familien ble sterkere, en dag uten dem ble et savn (slik er det enda). Vi startet  Agder parkour, fikk fantastiske venner og møtte mange flotte barn og voksne. Familien ble utvidet og kjærligheten for parkour ble større-nettopp fordi det gav oss så mye.

Treningene i Turnhallen som jeg hadde startet tok helt av og plutselig hadde vi over 80 barn på trening. Dette førte til at jeg søkte om støtte til å åpne opp i egne lokaler. Parkour gutta stilte frivillig som «trenere» og alle inntektene vi fikk gikk på konto til egen hall. Jeg har aldri i mitt liv møtt noen mennesker så gode som parkour gutta og det var tydelig at barna på trening også var enige i det.

10686711_702504813175404_1321154931369648156_n

Her er vi ute å skaffe gaver til lotteriet- man har det ikke mer gøy enn man lager 🙂

1450311_732236566868895_6765778324601863650_n

Agder parkour  fikk støtte fra Gjensidigestiftelsen og SR-Banken til utsyr og vi inngikk avtale med Samsen Kulturhus om leie av lokale. Parkour hallen stod ferdig i Februar 2015. Jeg var mange ganger redd og lurte på hva jeg hadde gitt meg ut på, men trenere, frivillige, foresatte og venner dukket opp for å hjelpe. Vi fikk alt vi ønsket oss, en hall vi kunne trene i, et sted hvor parkour ble akseptert og alle som ønsket å være en del av vår lille familie var velkommen ❤ Her er vi samlet utenfor Samsen 😀

10380244_685874611505091_3694494912972848025_o

Så skjedde det jeg ikke var forberedt på- vi fikk plutselig 150 medlemmer!  Agder parkour ble en treningshall som for mange mennesker var et godt sted å være. I tillegg til min sønn fikk jeg plutselig mange barn og jeg ble fort glad i dem! De viste engasjement og glede! De lagde tegninger, skrev historier på skolen om Agder parkour, lagde videoer og alltid like koselig når noen kom å gav meg en klem. Lykke!!!

Agder parkour navnet spredde seg og plutselig ble vi kontaktet for å lage show for Bjørn Borg i Oslo. Vi hadde en fantastisk tur og stor koste oss sammen. Min mor som er tidligere lastebilsjåfør kjørte bil med utsyr inn til Oslo, gutta rigget til og laget show hele dagen mens jeg blåste såpebobler på dem (det var en del av showet Bjørn Borg ønsket). Min mor hadde nemlig også forelsket seg i parkour gutta og syntes det var veldig koselig å få være med oss på tur! Har jeg nevnt at min mamma er helt fantastisk? ❤

img_2138

Agder parkour fikk også støtte fra Bufdirektoratet og Vest-Agder fylkeskommune til å reise til Danmark på parkour ferie August 2015. Vi fylte en buss med barn, ungdom og voksne og dro til BGI. Turen varte i tre dager og vi overnattet på skolen (BGI) og hadde hele helgen tilgang på innendørs og utendørs parkour anlegg. Vi slo oss sammen med Team JiYo som skulle ha sin årlige jam og det gjorde også at vi fikk flere magiske opplevelser. Så mye glede på en gang var fantastisk å se! Min sønn hoppet på trampolinene sikkert 10 timer den første dagen og andre dagen var han allerede på trampolinen før frokost! Foreldrene på turen kosete seg og prøvde seg flere ganger sammen med barna på både trampolinen og på murene. Det var en magisk opplevelse og gleder meg til vi reiser tilbake i 2016 😀

IMG_8957-2

 

Vi var også med i LOS Drømmefinale i 2015. Vi kom dessverre ikke på 1 plass, men fikk 40.000kr som er vår egenkapital til parkour park i Kristiansand. Parkour gutter og jenter laget show i Dyreparken på LOS dagen og vi hadde en super koselig dag sammen! Vi har søkt om støtte andre steder til parkour park og håper vi får positivt svar slik at den blir bygget i 2016. Legger med reklame videoen fordi jeg syntes den er så fantastisk og viser så mange av våre flotte utøvere :

 

Så kom dagen hvor vi skulle på Norske talenter. Min mor kjørte igjen lastebilen med utsyr og foreldre var med på turen for å hjelpe til med rigging og støtte. Min sønn hadde lenge ønsket å være med på Norske talenter og nå fikk han endelig muligheten- det var stort! Vi kom ikke videre, men det gjorde ingenting fordi vi hadde en fantastisk tur og ble enda bedre kjent. Se video fra barnas dag i Norske talenter 2015:

 

Vinteren 2015 ansatte jeg Maren Berge, min beste venninne i administrasjonen. Agder parkour var blitt for stort for meg og jeg trengte noen som kunne gjøre «det jeg trengte, når jeg trengte det» og Maren stilte opp! Hun ryddet i papirer, regnskap, svarte på mail og «styrte skuta» i flere mnd. Hun var akkurat det jeg og Agder parkour trengte. Dessverre hadde Agder parkour ikke nok inntekt til å dekke en fulltidsstilling og Maren måtte slutte. Jeg takker Maren for at hun overtok når jeg trengte det mest ❤

Våren 2016 ble styret oppgradert med flere styremedlemmer og ungdomsrepresentanter. Styret har blitt en viktig del av Agder parkour og jeg er takknemlig for at de ønsker å bruke sin tid på Agder parkour. Det er fantastisk å se at flere ser verdien i Agder parkour ❤

Våren gikk fort og Sommeren 2016 ble vi invitert av Kristiansand Kommune til å ha show for Kongefamilien under besøket i Kristiansand. Det var en flott dag! Tusen takk til KRSbeast som var med å deltok – vi digger dere 😀


Veien videre er vanskelig. Jeg ser enda gleden i de små ting og jeg nyter livet med min sønn, men jeg savner  å henge med parkour familien min og savner det å ha tid til å bli kjent med de nye som kommer. Det er fremdeles 24 timer i døgnet, men min kapasitet strekker ikke til fordi Agder parkour er blitt for stort for meg. Vi trenger en ny hall, men vi trenger penger til husleie og selv om jeg er god til å skrive søknader så får vi ikke støtte til drift.

Jeg har ikke energi/kapasiteten til å gå rundt til bedrifter og andre som kunne være potensielle sponsorer. Jeg håper at dere vil dele min historie om Agder parkour med andre slik at kanskje  sponsorene kommer til oss. Vi er blitt en stor familie, men vi får dessverre ikke en ny hall basert på luft og kjærlighet. Vi trenger støtte til husleie og håper noen der ute ser at Ager parkour er virkelig verd å satse på!

Til slutt vil jeg takke parkour gutta for å all dems kjærlighet og godhet. Jeg vil for alltid være taknemlig for at vi fikk bli en del av parkour familien og for at dere har gjort vårt liv til en mer positiv hverdag ❤

Kjærlig hilsen Mia-Marlena

Reklamer